dimecres, 6 de febrer del 2019

LISLE-SUR-TARN - FRANÇA


Agraïment al Pere Folch d'Almoster

1 comentari:

  1. L'ouroboros o uròbor (grec antic: οὐροβόρος; llatí urobŏrus) és un símbol que representa una serp que es menja la cua i forma un cercle. El sentit més comú que se li dona és el de ciclicitat, etern retorn o reencarnació. Com a tal apareix al costat dels morts a la cultura de Hongshan, a l'Antic Egipte i com a símbol del déu Janus (posteriorment se'l representà amb dues cares).

    Pot significar també les dues dimensions del món (representades per l'interior i l'exterior del cercle): l'interior és el material i sense sentit (autodevorar-se), al costat de l'infinit exterior. Aquesta interpretació va ser creada pel cristianisme, segons el qual la serp com a imatge de temptació s'esqueia a més amb els límits del món (fora de la serp, al cel, no hi ha pecat, però tot el que hi ha a dins pertany al seu regne).

    Aquesta dualitat va ser heretada per l'alquímia, que va recollir el sentit positiu del gnosticisme i assimilava l'ouroboros a l'home, que s'ha de treballar (assimilar) a ell mateix com a màxima fita d'infinitud. Simbolitza també la unitat dels contraris i de tot el cosmos, i com a tal va ser adoptat pels maçons.

    És Jormungand a la mitologia nòrdica, Shesha als relats hindús i un dels segells de Quetzalcóatl.

    Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Ouroboros

    ResponElimina